Toate jurnalele publice

De la Universitas MediaWiki

Afișare combinată a tuturor jurnalelor Universitas MediaWiki. Puteți limita vizualizarea selectând tipul jurnalului, numele de utilizator sau pagina afectată.

Jurnalele utilizatorului
(cele mai noi | cele mai vechi) Vezi (50 mai noi | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)
  • 3 iunie 2024 17:41 AjM discuție contribuții a creat pagina 1962 - Vecini Buni (Pagină nouă: == Enunt == Se consideră matricea A ale cărei elemente pot avea doar valorile 0 sau 1 și în care numerotarea liniilor și numerotarea coloanelor începe de la 1. Pentru un element oarecare al matricei, definim noţiunea de vecin ca fiind acele elementele din matrice aflate în imediata sa apropiere, pe una dintre direcțiile orizontală, verticală sau pe cele două diagonale. Un vecin bun al elementului A[i][j] este un vecin care are aceeaşi valoare cu A[i][j]. == Cerin...)
  • 3 iunie 2024 17:39 AjM discuție contribuții a creat pagina 2170 - Dreptc (Pagină nouă: == Enunt == Se consideră n puncte colorate dispuse în plan. Ele sunt identificate prin coordonatele lor întregi, pe axele OX și OY. Fiecare punct are asociat un număr natural între 1 și C reprezentând codul culorii lui. Un dreptunghi se numește corect dacă îndeplinește simultan următoare condiții: * toate cele patru vârfuri se regăsesc printre cele n puncte date; * are laturile paralele cu axele OX, OY; * are vârfurile colorate în aceeași culoare. == Cerin...)
  • 3 iunie 2024 17:35 AjM discuție contribuții a creat pagina 1228 - SSK (Pagină nouă: == Enunt == Manole a învățat de la profesorul de informatică cum să calculeze suma elementelor oricărei matrice A cu N linii și M coloane. El numerotează liniile de la 1 la N și coloanele de la 1 la M. Mai mult, Manole fiind extrem de pasionat de numere, va calcula sumele tuturor subtablourilor din cadrul matricei A. Șirul acestor sume îl scrie pe o hârtie, după ce l-a ordonat crescător. Prin subtablou el înțelege o zonă dreptunghiulară din matricea A, iden...)
  • 3 iunie 2024 17:33 AjM discuție contribuții a creat pagina 1190 - Sipet (Pagină nouă: == Enunt == Un arheolog a găsit un sipet interesant. După ce l-a deschis cu grijă, a constatat cu surprindere că sipetul conține bănuți de aur. Uitându-se mai atent a mai găsit ceva: un pergament ascuns într-un compartiment secret al sipetului, cu un text scris într-o limbă antică, pe care, din fericire, arheologul o cunoștea. Din text a reieșit că un grup de negustori foarte bogați a vrut să ascundă în mare secret averea breslei lor, formată din monede d...)
  • 3 iunie 2024 17:30 AjM discuție contribuții a creat pagina 1206 - Placa (Pagină nouă: == Enunt == Un gard este format din mai multe plăci dreptunghiulare. Fiecare placă este, la rândul ei, construită din NxM cărămizi. Una dintre plăci ridică o problemă, deoarece este deteriorată. Placa este reprezentată pe hârtie cu ajutorul unei matrice cu N linii și M coloane, numerotate de la 1 la N, respectiv de la 1 la M. Matricea conține doar valori 0 și 1, și respectă următoarele reguli: * un element egal cu 1 indică prezența în aceea poziție a un...)
  • 3 iunie 2024 17:27 AjM discuție contribuții a creat pagina 1104 - Qvect (Pagină nouă: == Enunt == Se consideră N vectori cu elemente întregi, numerotați de la 1 la N, sortați crescător, fiecare vector având un număr precizat de elemente. == Cerinţa == Să se răspundă la Q întrebări de tipul: a) 1 i j, cu semnificaţia: care este minimul dintre modulele diferențelor oricăror două elemente, primul element aparținând vectorului numerotat cu i, iar cel de al doilea element aparținând vectorului numerotat cu j ? b) 2 i j, cu semnificația: care e...)
  • 3 iunie 2024 17:22 AjM discuție contribuții a creat pagina 3562 - Momente (Pagină nouă: == Enunt == G are un ceas digital care afișează ora printr-o valoare între 0 și 23 sub forma unui număr de una sau două cifre, minutul printr-o valoare între 0 și 59 sub forma unui număr de exact două cifre (prima cifră este 0 dacă numărul de minute care trebuie afișat este mai mic decât 10) și secunda printr-o valoare între 0 și 59 sub forma unui număr de exact două cifre (dacă numărul de secunde care trebuie afișat este mai mic decât 10, atunci prima...)
  • 3 iunie 2024 17:20 AjM discuție contribuții a creat pagina 1781 - Intersectii (Pagină nouă: == Enunt == Dreptunghiul ABCD are laturile de lungimi w şi h, numere naturale pare. Acest dreptunghi este desenat pe o foaie de matematică şi este descompus în w ∙ h pătrate de latură 1. Vârfurile A, B, C şi D sunt plasate în colţurile unor pătrate de latură 1. Se alege un punct P din interiorul dreptunghiului ABCD, situat în colţul unui pătrat de latură 1 şi se uneşte prin segmente de dreaptă cu cele patru colţuri ale dreptunghiului. Unele segmente inte...)
  • 3 iunie 2024 17:17 AjM discuție contribuții a creat pagina 1758 - Bile 3 (Pagină nouă: == Enunt == Matei a inventat un nou joc cu bile. Terenul de joc este o tablă dreptunghiulară aşezată vertical. Tabla este împărţită în m*n celule, aşezate în m linii şi n coloane. În unele dintre celule se află obstacole. De sus, din celulele aflate pe prima linie, sunt lăsate să cadă bile. Bilele cad vertical până la întâlnirea unui obstacol sau până în celula cea mai de jos din coloana pe care se află. Prima bilă care loveşte un obstacol se depla...)
  • 3 iunie 2024 17:14 AjM discuție contribuții a creat pagina 3577 - Origami 1 (Pagină nouă: == Enunt == Costel este pasionat de arta orientală a confecţionării obiectelor de hârtie, origami, dar este abia la început şi trebuie să se familiarizeze cu operaţiile de îndoire corectă a hârtiei. El are la dispoziţie o foaie de hârtie pătrată, ruptă dintr-un caiet de matematică, având dimensiunea de exact N x N pătrăţele. Îndoiturile trebuie realizate exact pe o linie orizontală sau verticală. Sunt permise două tipuri de îndoituri: îndoitura de...)
  • 3 iunie 2024 17:10 AjM discuție contribuții a creat pagina 3573 - Joc 11 (Pagină nouă: == Enunt == Pentru un concurs de design de jocuri, Gigel vrea să construiască un joc. La joc participă n concurenţi numerotaţi de la 1 la n. Fiecare concurent are la dispoziţie câte un şir de m încăperi, numerotate de la 1 la m. Scopul jocului este de a găsi o comoară ascunsă în una din aceste încăperi. Fiecare încăpere conţine un cod, număr natural, fie egal cu 0, fie având cel puţin 2 cifre. Ultima cifră indică numărul de etape de penalizare, adică...)
  • 3 iunie 2024 17:07 AjM discuție contribuții a creat pagina 3578 - Palind (Pagină nouă: == Enunt == Ana a descoperit că are o adevărată pasiune pentru palindromuri. Un şir de numere este palindrom dacă se citeşte la fel de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga (primul număr este egal cu ultimul, al doilea cu penultimul etc). Ea are un şir cu N numere naturale şi vrea ca orice subsecvenţă de lungime impară a şirului să fie palindrom. Pentru a-şi îndeplini dorinţa ea poate efectua asupra şirului mai multe operaţii. O operaţie const...)
  • 3 iunie 2024 17:05 AjM discuție contribuții a creat pagina 2250 - Fact (Pagină nouă: == Enunt == Pentru un număr natural nenul, definim factorialul său ca fiind produsul tuturor numerelor naturale nenule mai mici sau egale decât el şi îl notăm N! (adică N! = 1*2*…*N). Pentru o bază de numeraţie B şi un număr natural nenul N, se cere determinarea ultimei cifre nenule a scrierii în baza B a lui N!. == Cerinţa == Se citesc 5 perechi de forma (Ni, Bi), unde 1 ≤ i ≤ 5. Pentru fiecare din cele 5 perechi citite, aflați ultima cifră nenulă a scr...)
  • 3 iunie 2024 17:03 AjM discuție contribuții a creat pagina 1811 - Aritma (Pagină nouă: == Cerinţa == Shaka, regele zuluşilor, a dat ordin să se realizeze un sistem de comunicaţii bazat pe tobe (tamtam)care să acopere întreaga ţară. Pentru aceasta el a dispus instruirea celor ce vor urma să transmită mesajele. Problema intervenită este aceea că o parte din cursanţi nu pot face distincţie între sunete şi nu pot reda cu fidelitate succesiunea de sunete pe hârtie. S-a făcut următoarea convenţie de notare: un sunet lung va fi reprezentat prin +,...)
  • 3 iunie 2024 17:02 AjM discuție contribuții a creat pagina 1704 - Cercetasi (Pagină nouă: == Enunt == Un grup de N cercetași, numerotați de la 1 la N, se află în tabără la munte. Pentru ei, organizatorii au pregătit N scaune, de asemenea numerotate de la 1 la N, așezate în cerc, astfel încât fiecare cercetaș să aibă locul său (locul cercetașului i este pe scaunul i, 1≤i≤N). Pentru desfășurarea următoarei activități, organizatorii au decis ca M dintre cercetași să prezinte diferite exerciții. Numărul M este egal cu cea mai mare putere...)
  • 3 iunie 2024 16:58 AjM discuție contribuții a creat pagina 3015 - Fibo Interval (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă șirul lui Fibonacci: f1=1, f2=1, f3=2, f4=3, f5=5, …, definit astfel fk+2 = fk+1 + fk, k>2. Se dau Q query-uri de forma ab. Se cere să se afișeze pentru fiecare query fa, fb și suma elementelor fk din șirul lui Fibonacci cu a≤k≤b. == Date de intrare == Fișierul de intrare fibointerval.in conține pe prima linie numerele n si Q, iar pe următoarele Q linii câte două numere a si b reprezentând query-urile. == Date de ieșire == Fișierul de...)
  • 3 iunie 2024 16:55 AjM discuție contribuții a creat pagina 2458 - Hobby (Pagină nouă: == Enunt == În școala lui Gigel copiii se pregătesc pentru vacanță. Ei vor să-și petreacă timpul liber în mod diferit în funcție de hobby-urile pe care le au. În concluzie, urmează să formeze grupuri, pe baza preferințelor. Totuși, a apărut o problemă. Unii sunt dispuși să renunțe la propriul hobby și preferă să facă parte dintr-un grup din care face parte și un anumit prieten al lor. În școala lui Gigel sunt n copii, numerotați de la 1 la n. == C...)
  • 3 iunie 2024 16:51 AjM discuție contribuții a creat pagina 1119 - Permutare 1 (Pagină nouă: == Enunt == Se dă o matrice cu m linii şi n coloane, fiecare linie reprezentând o permutare. Se ştie că liniile de la 2 la m sunt permutări circulare ale primei linii. Unei linii x (1 ≤ x ≤ m) i se pot aplica următoarele operaţii: * o permutare circulară la stânga: elementul de pe poziţia i (1 < i ≤ n) se mută pe poziţia i-1, mai puţin primul primul element, care devine ultimul; * o permutare circulară la dreapta: elementul de pe pozitia i (1 ≤ i < n)...)
  • 3 iunie 2024 16:48 AjM discuție contribuții a creat pagina 1692 - Calafat (Pagină nouă: == Enunt == Această problemă se numește Calafat pentru că a fost compusă în timpul excursiei la Calafat de mâine. == Cerinţa == Se dă un șir format din N numere naturale. Pentru fiecare valoare distinctă dintr-o subsecvență cuprinsă între doi indici st si dr considerăm distanța dintre indicii primei și ultimei apariții ale acesteia în cadrul subsecvenței. Dându-se M subsecvențe de forma [st, dr], se cere să se calculeze suma distanțelor corespunzătoa...)
  • 3 iunie 2024 16:43 AjM discuție contribuții a creat pagina 4087 - vecine (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir de n cifre c1, c2, …, cn, adică 0 ≤ ci ≤ 9. Dintr-un șir de cifre se poate obține un șir de 1 ≤ m ≤ n numere a1, a2, …, am astfel: * Inițial considerăm fiecare cifră un număr și obținem șirul de n numere ai = c1 * Un număr nou poate fi obținut prin lipirea unei secvențe de două sau mai multe numere vecine din șirul original. Două elemente dintr-un șir se numesc vecine dacă acestea se regăsesc în șir pe poziții al...)
  • 3 iunie 2024 16:40 AjM discuție contribuții a creat pagina 3860 - consecutive1 (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir (a[1], a[2], ..., a[n]) de numere naturale cuprinse între 1 și n. Se dau de asemenea Q interogări, fiecare prin două numere x, y: dacă s-ar ordona a[x], a[x+1], ..., a[y], se obține sau nu o secvență de numere consecutive? (De exemplu, 5,3,6,4 dacă e ordonată se obține 3,4,5,6, care este o secvență de numere consecutive). == Cerinţa == Dându-se Q întrebări, să se răspundă la acestea. La fiecare interogare, dacă prin sortare se o...)
  • 3 iunie 2024 16:38 AjM discuție contribuții a creat pagina 3778 - Pian (Pagină nouă: == Enunt == Ian este un copil pasionat de muzică, așa că părinții săi i-au cumpărat de ziua lui un pian. Pianul lui Ian este mai special, acesta are N clape. Întrucât pianul nu este nou, clapele se mișcă mai greu, astfel apăsarea celei de-a i-a clape durează t[i] secunde. Deoarece Ian este foarte nerăbdător, s-a hotarât să repare clapele pianului pentru ca apăsarea unei clape să fie cât mai rapidă. Acesta poate selecta două clape vecine i și i+1 ce nec...)
  • 3 iunie 2024 16:34 AjM discuție contribuții a creat pagina 3759 - Cartita (Pagină nouă: == Enunt == În grădina lui Macarie există un șir de N morcovi, numerotați de la 1 la N. Ca să știe unde sunt plantați, Macarie a făcut câte o grămăjoară de pământ în dreptul fiecărui morcov și a notat înălțimea fiecăreia exprimată în centimetri. Astfel morcovul i are în dreptul său o grămăjoară de pământ cu înălțimea de h[i] centimetri. O cârtiță neastâmpărată sapă galerii subterane pe sub morcovii lui Macarie. Când sapă o galerie c...)
  • 3 iunie 2024 16:31 AjM discuție contribuții a creat pagina 3729 - Exclusiv (Pagină nouă: == Enunt == Se consideră doi vectori care conțin numere naturale: s cu M elemente și v cu N elemente. Numim secvență i-exclusivă o secvență a vectorului s care nu conține niciuna dintre valorile v[1], v[2], …, v[i]. == Cerinţa == Scrieți un program care să determine, pentru orice 1 ≤ i ≤ N, lungimea maximă a unei secvențe i-exclusive. == Date de intrare == Fișierul de intrare exclusiv.in conține pe prima linie numerele naturale M și N. Pe linia a doua s...)
  • 3 iunie 2024 16:29 AjM discuție contribuții a creat pagina 3695 - iziStack (Pagină nouă: == Enunt == Se dă o stivă vidă. Elementele stivei sunt numerotate incepand cu 1 de la bază înspre vârf. Avem de procesat T comenzi de tipurile: * 0 x – elementul x se va adăuga în vârful stivei * 1 x y add – tuturor elementelor din intervalul x y le va fi adăugată valoarea add * 2 – eliminarea elementului din vârf == Cerinţa == Afisați dupa fiecare operație elementul din vârful stivei. Se garantează: 1. că nu se va efectua operația de tip 2 dacă nu...)
  • 3 iunie 2024 16:26 AjM discuție contribuții a creat pagina 3436 - Wind (Pagină nouă: == Enunt == Domnul Vânt a pus pe marginea unei șosele N centrale eoliene, dintre care unele produc energie electrică, iar altele, deocamdată, doar consumă energie. El a etichetat centralele cu numerele naturale distincte de la 1 la N, în ordinea poziționării lor pe șosea. Fiecare centrală eoliană are la bază un ecran pe care este afișat un număr întreg, reprezentând cantitatea de energie pe care o produce (dacă numărul este pozitiv) sau pe care o consumă (d...)
  • 3 iunie 2024 16:22 AjM discuție contribuții a creat pagina 3085 - fsecv (Pagină nouă: == Enunt == Se consideră un șir A format din N numere întregi, numerotate de la 1 la N. Numim secvență a șirului A orice succesiune de elemente consecutive din șir de forma A[i], A[i+1], …, A[j], cu 0 < i < j ≤ N. == Cerinţa == Fiind dat șirul A cu N numere întregi se cere să se răspundă la Q întrebări de forma: i j k (0 < i < j ≤ N). Pentru fiecare întrebare se cere să se determine câte numere din secvența A[i], …, A[j] au frecvența de apariții e...)
  • 3 iunie 2024 16:19 AjM discuție contribuții a creat pagina 4169 - Switch Letters (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir s = s0, s1,…, sn-1 de n litere mici. Prin s[i..j] se înțelege secvența si, si+1, …, sj. Asupra șirului se efectuează de mai multe ori operația switch(i,j,c1,c2), care în secvența s[i..j] modifică orice apariție a literei c1 în litera c2. De exemplu, dacă s=abcdaabcdaaab, atunci switch(0,5,'a','z') face ca șirul să devină s=zbcdzzbcdaaab. == Cerinţa == Dându-se șirul s și m operații switch, să se afișeze șirul s după efect...)
  • 3 iunie 2024 16:16 AjM discuție contribuții a creat pagina 3772 - Joc Cu Lasere (Pagină nouă: == Cerinţa == RAU-Gigel testează un joc cu trageri și premii. Jocul constă într-o serie de acțiuni care au loc la anumite momente de timp. Acțiunile pot fi: (1) aparițiile unor premii sau (2) trageri. Premiile apar la anumite înălțimi, pentru un interval de timp bine definit. Tragerile au loc la anumite momente de timp și se propagă în spațiu instantaneu. RAU-Gigel câștigă câte un punct pentru fiecare premiu ochit. Din păcate, RAU-Gigel nu și-a calibrat...)
  • 3 iunie 2024 16:09 AjM discuție contribuții a creat pagina 3683 - Predictor Machine (Pagină nouă: == Cerinţa == După ce a văzut câti oameni au vrut să știe ce rating vor avea în viitor pe Codeforces, Ștefan s-a decis să își folosească abilitățile sale de programator pentru a găsi punctele importante din graficele ratingurilor de pe Codeforces. Pentru că nu are timp să adauge toate tehnicile sale, el se va ocupa doar de punctele de interes. Astfel, el primește un vector de n numere, indexat de la 1 și o funcție continuă, astfel încât v[i] = f(i), un...)
  • 3 iunie 2024 16:07 AjM discuție contribuții a creat pagina 3230 - Cambridge (Pagină nouă: == Enunt == Interviul de admitere la prestigioasa Universitate Cambridge constă în N probleme, numerotate de la 1 la N. Alex este în momentul acesta acolo, așteptând să susțină interviul. Takahiro Wong, care tocmai a ieșit din examen, a rezolvat toate problemele, problema i rezolvând-o după Di secunde de la începerea interviului. Cunoscând ca poate rezolva fiecare problema i în Ti secunde, Alex, panicat din fire, își pune M întrebări de forma: x y. Pentru fi...)
  • 3 iunie 2024 16:02 AjM discuție contribuții a creat pagina 3225 - Simple (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir de N numere și Q operații de tipul: * 0 a b val : se va aduna valoarea val la toate numerele din intervalul [a, b]. * 1 a b : se va afișa elementul minim par și elementul maxim impar din intervalul [a, b]; în cazul în care unul dintre aceste numere nu există, se va afișa -1 în locul său. == Cerinţa == Răspundeți corect la toate operațiile de tip 1. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul N. Pe a doua linie s...)
  • 3 iunie 2024 16:00 AjM discuție contribuții a creat pagina 3059 - Lexicografic (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir v format din N elemente naturale nenule nu neapărat distincte. Asupra șirului putem aplica un singur tip de operație: interschimbarea a două elemente aflate pe poziții consecutive. == Cerinţa == Dându-se un număr natural K, se cere șirul minim lexicografic ce se poate obține prin aplicarea a cel mult K interschimbări de elemente de pe poziții consecutive. == Date de intrare == În fișierul lexicografic.in se află pe prima linie T, rep...)
  • 3 iunie 2024 15:57 AjM discuție contribuții a creat pagina 4019 - Pikachu (Pagină nouă: == Enunt == Miruna şi partenerul ei de aventură, Pikachu, sunt în faţa unei noi provocări. Cele două personaje au ajuns lângă un lanţ muntos format din N vârfuri aşezate în linie dreaptă unul după altul. Pentru fiecare vârf muntos se cunoaşte înălţimea lui. Folosindu-se de puterile sale extraordinare, Pikachu este capabil sa scadă sau să crească înălţimea unui vârf muntos cu o unitate într-o secundă. Din motive necunoscute muritorilor de rând, cei...)
  • 3 iunie 2024 15:54 AjM discuție contribuții a creat pagina 2092 - Actualizare Element, Produs Interval, Matrice (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir de matrice pătratice asupra căruia se pot face două tipuri de operații: actualizare a unui element (se înlocuiește matricea de pe acea poziție cu alta) și interogarea unui interval de indici (determinarea produsului matricelor memorate între cei doi indici, inclusiv). == Cerinţa == Afișați răspunsul la fiecare interogare. == Date de intrare == Prima linie a fisierului aepim.in conține două numere: N, ce reprezintă lungimea șirului d...)
  • 3 iunie 2024 15:50 AjM discuție contribuții a creat pagina 2091 - Actualizare Interval, Minim Interval (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir de numere asupra căruia se pot face două tipuri de operații: actualizare a unui interval (schimbarea valorii tuturor elementelor aflate între două poziții date) și interogarea unui interval (determinarea celei mai mici valori aflate între două poziții date). == Cerinţa == Afișați răspunsurile la fiecare interogare. == Date de intrare == Prima linie a fisierului aimi.in conține un număr N, ce reprezintă lungimea șirului dat. Linia a...)
  • 3 iunie 2024 15:48 AjM discuție contribuții a creat pagina 2093 - Actualizare Element, Stergere Minim (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir de numere asupra căruia se pot face două tipuri de operații: actualizare a unui element (schimbarea valorii sale) și determinarea, urmată de ștergerea, elementului minim. Dacă valoarea minimă apare de mai multe ori în șir, se elimină prima sa apariție. Se consideră că elementele aflate în dreapta celui eliminat se deplasează o poziție la stânga (acoperă golul lăsat). == Cerinţa == Afișați, după fiecare operație de ștergere,...)
  • 3 iunie 2024 15:45 AjM discuție contribuții a creat pagina 2095 - Descompunere in Intervale (Pagină nouă: == Enunt == Se dau numerele N și M și apoi M perechi de numere X, Y ambele valori fiind cuprinse între 1 și N. În această problemă numim interval o mulțime de numere naturale consecutive. Notăm [A, B] cu A <= B ca fiind intervalul format din numerele A, A+1, A+2, ... B-1, B. Numim descompunere în intervale a unei perechi de numere X, Y ca fiind o mulțime de intervale care acoperă complet mulțimea (fiecare număr dintre X și Y, inclusiv, este conținut de exact u...)
  • 3 iunie 2024 15:42 AjM discuție contribuții a creat pagina 2094 - Actualizare Element, CMMDC Interval (Pagină nouă: == Enunt == Se dă un șir de numere asupra căruia se pot face două tipuri de operații: actualizare a unui element (schimbarea valorii sale) și interogarea unui interval de indici (determinarea celui mai mare divizor comun pentru valorile aflate între cei doi indici, inclusiv). == Cerinţa == Afișați răspunsul la fiecare interogare. == Date de intrare == Prima linie a fisierului aecmmdci.in conține un număr N, ce reprezintă lungimea șirului dat. Linia a doua conț...)
  • 3 iunie 2024 15:38 AjM discuție contribuții a creat pagina 3526 - StringQuery (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă un string s de lungime n și q query-uri de forma (op, x, y), unde op poate fi 0 sau 1. Dacă op este egal cu 1, atunci caracterul de pe poziția x din s va deveni y. Dacă op este egal cu 0, se va afișa numărul de caractere distincte ale lui s din intervalul [x, y]. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură n, s, q si cele q query-uri. == Date de ieșire == Programul va afișa pe ecran raspunsurile la query-urile de tipul 0, fiecare pe...)
  • 3 iunie 2024 15:33 AjM discuție contribuții a creat pagina 3600 - Numbers Tree (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă un șir a de n numere naturale nenule strict mai mari decât 1, indexat de la 1. Asupra acestui șir se aplică 3 tipuri de operații: * 1 st dr val – toate valorile a[i] cu i din intervalul [st, dr] devin egale cu val; * 2 st dr – se cere să se afle câte elemente ale șirului a care au indicii aflați în intervalul [st, dr] sunt numere compuse(un număr natural este compus dacă are cel puțin 3 divizori); * 3 st dr – se cere să se afișeze lu...)
  • 3 iunie 2024 15:28 AjM discuție contribuții a creat pagina 3386 - Serbare 3 (Pagină nouă: == Enunt == Am o prietenă educatoare. Anul acesta are grupa mică și trebuie să organizeze serbarea de Crăciun. Ea s-a gândit să așeze copiii sub forma unui brad (cam așa ∆). Va împărți copiii în trei categorii: prima categorie va fi formată din primii X cei mai scunzi copii, a doua categorie este formată din copiii cu înălțimea maximă și restul Y de copii în a treia categorie. Copiii din prima categorie vor fi așezați în ordinea crescătoare a înăl...)
  • 3 iunie 2024 15:22 AjM discuție contribuții a creat pagina 2054 - Joc 7 (Pagină nouă: == Enunt == Inspirați de clasicul joc Tic-Tac-Toe (X și 0), Teodora și Ștefan își propun să joace ceva asemănător, adăugând jocului clasic câteva reguli noi: tabla de joc este un pătrat de latură N, care este împărțit în N*N celule, așezate pe N linii și N coloane; celulele pătratului sunt numerotate de la 1 la N^2 parcurgând liniile de sus în jos, și coloanele de la stânga la dreapta; Teodora va marca celulele cu X (litera X), iar Ștefan cu 0 (cifr...) Etichetă: Editor vizual: Comutat
  • 3 iunie 2024 15:13 AjM discuție contribuții a creat pagina 3187 - RATC2 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dau două numere n p și o listă de n elemente cu urcările în autobuz a mai multor persoane a căror structura este prenume nume bilet_platit, fiecare intrare fiind plasată pe câte o linie. Câmpurile prenume și nume sunt șiruri de caractere, iar bilet_platit este un număr care poate fi 0 sau 1; 0 dacă persoana respectivă nu a plătit biletul sau 1 dacă a plătit biletul. Pentru fiecare bilet neplătit se va contoriza o penalizare persoanei. Se c...) Etichetă: Editor vizual: Comutat
  • 3 iunie 2024 15:03 AjM discuție contribuții a creat pagina 3111 - Hotar (Pagină nouă: == Cerinţa == Proprietatea trebuie împărțită fraților în mod egal. Zona are forma unui poligon convex cu vârfurile numerotate începând cu 1. Hotarul trebuie să fie un segment care are unul dintre capete în vârful 1 al poligonului. Trebuie să determinați celălalt capăt al segmentului care stabilește hotarul, așa încât ariile celor două suprafețe formate să fie egale. Punctul determinat trebuie să se afle pe poligon. == Date de intrare == Fișierul de i...) Etichetă: Editor vizual: Comutat
  • 3 iunie 2024 14:57 AjM discuție contribuții a creat pagina 2511 - Cherhanale (Pagină nouă: == Enunt == Pescar împătimit pe râul Olt și pe bălțile din lunca Dunării, Eric a ajuns în Deltă și acum și-a propus să pescuiască pe canalele de aici. Sejurul lui Eric în Deltă începe în ziua 0, atunci când el ajunge la cherhanaua din Tulcea. În fiecare din următoarele n zile pornește din cherhanaua în care se află, merge să pescuiască pe un canal și apoi depozitează peștele prins în altă cherhana (de unde va porni în ziua următoare). El și-a...)
  • 3 iunie 2024 14:52 AjM discuție contribuții a creat pagina 1786 - NN (Pagină nouă: == Cerinţa == Marele inginer NN, expert în construirea de baraje, a primit de data aceasta o sarcină mai îmbârligată. Acesta are de construit M baraje peste mai multe râuri dintr-o deltă și îşi planifică pe hârtie milimetrică construcţia fiecărui baraj în parte. Toate râurile peste care are de construit baraje sunt braţe ale aceluiaşi fluviu şi toate pornesc din exact acelaşi punct pe lungimea fluviului. Pentru a-şi explica schiţa, NN marchează locul...) Etichetă: Editor vizual: Comutat
  • 3 iunie 2024 14:45 AjM discuție contribuții a creat pagina 0935 - Punct In Poligon Simplu (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dau coordonatele în plan pentru n puncte care determină un poligon. Se mai dau coordonatele altor m puncte. Să se verifice, pentru fiecare dintre cele m puncte, dacă se găsește sau nu în interiorul (sau pe marginea) poligonului. == Date de intrare == Fișierul de intrare punctinpoligonsimplu.in conține pe prima linie două numere separate prin spațiu: n și m, reprezentând respectiv, numărul de vârfuri ale poligonului și numărul de puncte de te...)
  • 3 iunie 2024 14:34 AjM discuție contribuții a creat pagina 0613 - Cuburi (Pagină nouă: == Enunt == Se dau N puncte în spațiul 3D prin coordonatele lor. Dorim să amplasăm două cuburi cu laturile paralele cu axele de coordonate, astfel încât fiecare punct să se afle pe una dintre feţele sau în interiorul a cel puțin unuia dintre cuburi. În plus, latura cubului de latură maximă dintre cele două trebuie să fie minimă. == Cerinţa == Scrieţi un program care să determine latura cubului de latură maximă pentru două cuburi care realizează acoperi...)
  • 3 iunie 2024 14:15 AjM discuție contribuții a creat pagina 2538 - xOy (Pagină nouă: == Enunt == Laur desenează un sistem cartezian xOy și marchează 3 puncte necoliniare pe care le notează cu A, B și C, având coordonatele cunoscute (XA,YA), (XB,YB) și (XC,YC). Vine Laurențiu și îi șterge sistemul de coordonate, lăsând doar punctele A, B și C, iar apoi desenează un alt punct, P, de coordonate nedeterminate. Laur va măsura distanța dintre punctul P și punctele A, B, respectiv C, obținând valori care, ridicate la pătrat, vor fi notate cu D^...)
(cele mai noi | cele mai vechi) Vezi (50 mai noi | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)