Toate jurnalele publice

De la Universitas MediaWiki

Afișare combinată a tuturor jurnalelor Universitas MediaWiki. Puteți limita vizualizarea selectând tipul jurnalului, numele de utilizator sau pagina afectată.

Jurnalele utilizatorului
(cele mai noi | cele mai vechi) Vezi (50 mai noi | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)
  • 2 iunie 2023 14:30 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 4084 - pseudocmp (Pagină nouă: == Cerința == Àles a primit ca temă următoarea problemă: “Fiind dat un șir A cu N numere naturale distincte, să se calculeze suma cifrelor fiecărui element al șirului”. După ce și-a terminat tema, acesta observă că sunt mai multe perechi de indici (i, j) pentru care dacă A[i] < A[j] atunci S[i] > S[j], unde S[i] reprezintă suma cifrelor lui A[i]. El le va numi pe acestea perechi speciale de indici. Terminând prea repede tema, Àles primește o temă supli...)
  • 29 aprilie 2023 07:17 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3382 - robot2 (Pagină nouă: == Cerinţa == Robotul Vasile s-a angajat la o fabrică de bomboane. El trebuie să ambaleze bomboanele în cutii. Toate bomboanele au formă dreptunghiulară. Două bomboane sunt de tipuri distincte dacă diferă prin cel puţin una dintre dimensiunile laturilor lor. Robotul determină dimensiunile bomboanelor (exprimate în milimetri) şi trebuie să ambaleze bomboanele în cutii astfel încât în orice cutie să existe exact câte o bomboană de fiecare tip. Scrieţi un p...)
  • 15 aprilie 2023 16:03 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2059 - porumbei (Pagină nouă: ==Cerința== A venit primăvara și a început sezonul de concursuri pentru porumbei. La un concurs fiecare participant trebuie să trimită câte doi porumbei. Fiecare porumbel are ataşat pe picior un inel care conţine un număr. Într-o noapte, înainte de un concurs, Tavi, un mare pasionat de porumbei, are un vis în care o zână bună îi spune codurile celor doi porumbei pe care, dacă îi va trimite, va câştiga concursul. Cum Tavi este un mare uituc, dimineaţa î...)
  • 14 aprilie 2023 18:54 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2177 - Cod3 (Pagină nouă: ==Cerința== Dexter a moştenit o avere fabuloasă, dar este închisă într-un seif. Unchiul său, cel care i-a lăsat averea, a dorit să îl pună la încercare astfel: a umplut o cutie foarte mare cu bileţele pe care sunt scrise numere naturale din mulţimea {0, 1, 2, ..., 99}. Pe fiecare bileţel este scris un singur număr. Dexter trebuie să formeze perechi de bileţele care au scrise pe ele acelaşi număr. La sfârşit, vor rămâne câteva bileţele fără perech...)
  • 14 aprilie 2023 18:43 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2032 - Mmult (Pagină nouă: ==Cerința== Alexandru, mare informatician, a decis să își impresioneze prietenii cu următoarea problemă: Dându-se un vector cu N numere naturale nenule, se întreabă care este numărul minim de mulțimi cu numere consecutive de forma '''{1...K}''' în care acesta poate fi împărțit. Spre exemplu vectorul '''A = {1, 3, 2, 2, 1, 4}''' poate fi împărțit în număr minim de partiții astfel '''{1, 2, 3, 4}, {1, 2}'''. Cum această problemă a fost prea dificilă pe...)
  • 14 aprilie 2023 16:04 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 1374 - numere9 (Pagină nouă: ==Cerința== Mircea este pasionat de programare. El a început să rezolve probleme din ce în ce mai grele. Astfel a ajuns la o problemă, care are ca date de intrare un tablou pătratic cu n linii şi n coloane, componente tabloului fiind toate numerele naturale distincte de la 1 la n2. Pentru a verifica programul pe care l-a scris îi trebuie un fişier care să conţină tabloul respectiv. După ce a creat acest fişier, fratele său, pus pe şotii îi umblă în fişier...)
  • 14 aprilie 2023 13:25 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2414 - 2lap (Pagină nouă: ==Cerința== Se citesc două numere naturale N și M și apoi, de pe următoarea linie, numere naturale de forma 2p, separate prin câte un spațiu. Să se afișeze: 1. care sunt valorile ce ar apărea pe pozițiile N și M în șirul ordonat crescător obținut din toate numerele aflate pe a doua linie a fișierului, separate printr-un spațiu; 2. puterea la care apare 2 în descompunerea în factori primi a produsului tuturor numerelor care ar fi situate între pozițiile...)
  • 14 aprilie 2023 12:19 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 0985 - cifre11 (Pagină nouă: ==Cerința== Se dau n numere naturale. Se cer următoarele: a) Determinați cel mai mare dintre numerele date care are suma cifrelor minimă. b) Aflați cel mai mic număr dintre numerele date care are în scrierea sa un număr maxim de cifre consecutive (de exemplu 25613 are în scrierea sa un număr maxim de 3 cifre consecutive:1,2,3). c) Aflați cifra comună cât mai multor numere din șir. Dacă sunt mai multe asemenea cifre se vor afișa toate în ordine crescătoar...)
  • 10 aprilie 2023 14:59 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 1902 - DouaMii17 (Pagină nouă: ==Cerința== Primele 2017 numere naturale, având fiecare exact 2017 divizori naturali, s-au gândit la început de nou an să-şi pună divizorii împreună, în ordine crescătoare, astfel se vor amesteca şi vor mai socializa şi ei în mod democratic. Marele conducător KWI s-a gândit să bage zâzanie între ei şi a început să le pună n întrebări de genul “-Domnule x, faci cumva parte din societatea secretă a divizorilor celor 2017 numere cu câte 2017 divizor...)
  • 10 aprilie 2023 14:24 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2342 - cadouri2 (Pagină nouă: ==Cerința== După ce au trecut sărbătorile, ca în fiecare an, Moș Crăciun a început să facă inventarul cadourilor rămase pentru anul următor. El are N cadouri și pe fiecare cadou este scris un număr natural. În fiecare an Moș Crăciun trebuie să noteze într-un carnețel cantitatea de fericire pe care o aduc aceste cadouri copiilor. Pentru a calcula această valoare, prima dată el trebuie să înmulțească toate numerele înscrise pe cele N cadouri. Astfel...)
  • 10 aprilie 2023 13:58 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 1546 - mincifre (Pagină nouă: ==Cerința== Se dă numărul natural '''n''' și se cere să se afișeze cel mai mic număr natural format din cifrele sale. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''mincifre.in''' conține pe prima linie numărul '''n'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran se va afișa: "Datele sunt introduse corect." Fișierul de ieșire mincifre.out va conține pe prima linie numărul m, reprezentând cel mai mic număr ce se poate forma cu cifrele...)
  • 7 aprilie 2023 18:47 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3538 - SiruriPrietene (Pagină nouă: ==Cerința== Se dau două șiruri de caractere formate din litere mici ale alfabetului englez. Să se afle dacă aceste șiruri sunt prietene. Un șir de caractere este prieten cu un alt șir de caractere dacă se poate obține din acesta prin inversarea, ori de câte ori, a caracterelor sale, cu mențiunea că nu se pot inversa între ele decât caractere de pe poziții cu aceeași paritate. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură două șiruri de caracte...)
  • 7 aprilie 2023 18:16 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3707 - forta1 (Pagină nouă: ==Cerința== Definim forța unui element într-un șir ca fiind valoarea obținută considerând numărul de cifre pe care el le are în comun cu fiecare din celelalte elemente ale șirului și însumând aceste valori. De exemplu în șirul (12131, 1243, 15141) elementul 12131 are forța 6, deoarece 12131 are în comun cu 1243 trei cifre (1, 2 și 3) iar cu 15141 are în comun trei cifre (cele 3 cifre 1). Se dă un șir cu n elemente numere naturale. Să se sorteze elemente...)
  • 7 aprilie 2023 17:46 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3718 - Tort2 (Pagină nouă: ==Cerința== Alexandra, prințesa Regatului Visurilor a primit un tort și vrea să-l împartă cu prietenii ei. Astfel ea va organiza o petrecere unde îi va invita. Tortul Alexandrei este format din N bucăți, iar a i-a bucată are ai cireșe. Alexandra va împărți tortul în mai multe secvențe continue de bucăți, astfel încât fiecare bucată este inclusă în exact o secvență, și fiecare secvență conține cel puțin o bucată de tort. Prima secvență – cea...)
  • 7 aprilie 2023 16:52 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3733 - Cosuri (Pagină nouă: ==Cerința== #NEFINALIZATA Se consideră '''N''' coșuri numerotate cu numerele distincte de la 1 la '''2•N'''. Coșul 1 conține '''C1''' mere, coșul 2 conține '''C2''' mere,…, coșul '''2•N''' conține '''C2•N''' mere. Cele '''2•N''' coșuri vor fi grupate două câte două, rezultând N perechi de coșuri. Fiecare coș poate face parte dintr-o singură pereche. Numărul de mere dintr-o pereche de coșuri este egal cu suma numerelor d...)
  • 7 aprilie 2023 08:13 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3763 - Puternic (Pagină nouă: ==Cerința== Un număr puternic este un număr natural mai mare decât 1 care are proprietatea că dacă este divizibil cu numărul prim p atunci este divizibil și cu p^2. De exemplu, 36 și 27 sunt numere puternice, în timp ce 12 nu este număr puternic deoarece este divizibil cu 3 și nu este divizibil cu 3^2. La ora de matematică elevii au aflat ce înseamnă un număr puternic. Pentru a verifica dacă elevii au înțeles, domnul profesor a scris pe tablă un șir de N...)
  • 7 aprilie 2023 07:36 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3768 - taieri (Pagină nouă: ==Cerința== Avem la dispoziție '''n''' bare metalice cu aceeași grosime, dar lungimi diferite. Putem alege oricare bară și să o tăiem, obținând alte două bare de lungimi mai mici. Ne dorim ca, folosind doar această operație (deci fără să le putem suda), să obținem un număr de bare de anumite lungimi date. Mai exact, dându-se un set de patru numere '''a''', '''b''', '''c''', '''d''', trebuie să decidem dacă putem obține '''a''' bare de lungime 1, '''b'''...)
  • 6 aprilie 2023 19:11 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 1759 - Alune (Pagină nouă: ==Cerința== Chip şi Dale s-au plictisit de jocurile de până acum şi au hotărât că este timpul să îmbine culesul alunelor cu un joc care să le stimuleze inteligenţa. Chip propune: “eu pun alunele culese de mine într-un şir de '''C''' scorburi, iar tu pui alunele culese de tine într-un alt şir, de '''D''' scorburi”. Dale a ascultat, a fost de acord și a propus ca jocul să continue astfel: „dacă la împărțirea numărului de alune din prima scorbură a...)
  • 6 aprilie 2023 16:54 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 1107 - Reflex (Pagină nouă: ==Cerința== La un concurs de robotică, în timpul prezentării, un roboţel cu corp cilindric cu diametrul de o unitate scapă de sub control şi se deplasează într-un ring de formă dreptunghiulară. Ringul este împărţit în '''N x M''' pătrate identice, cu latura de o unitate, aşezate pe '''N''' linii şi '''M''' coloane. Robotul poate părăsi ringul numai pe la colţuri, acestea fiind numerotate de la 1 la 4, colţul cu numărul 1 fiind cel din stânga jos apoi...)
  • 6 aprilie 2023 16:33 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 4092 - cate (Pagină nouă: ==Cerința== Se dă "n", un număr natural și "n" perechi de numere ("a", "b"). Să se determine: Câte numere din intervalul închis determinat de "a" și "b" au număr impar de divizori pozitivi. Câte numere cu exact trei divizori pozitivi se găsesc în intervalul închis determinat de "a" și "b". ==Date de intrare== Fișierul de intrare "cate.in" conține pe prima linie două numere naturale "C" și "n", separate printr-un spațiu. "C" reprezintă cerința care treb...)
  • 6 aprilie 2023 12:24 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2366 - Masterpiece 001 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă un șir de n numere naturale nenule '''v = {v1 , v2 , v3 ... vn }'''. Se formează șirul '''d = {d1 , d2 , d3 ... dn }''' unde '''di''' = numărul divizorilor lui vi . Notăm '''max''' = cea mai mare valoare din șirul '''d'''. Să se afișeze în ordine crescătoare toate numerele din șirul dat '''v''' care au exact '''max''' divizori. Dacă un număr '''vi''' apare de mai multe ori în șirul '''v''' și numărul divizorilor lui '''vi''' este eg...)
  • 30 martie 2023 17:53 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3218 - nrdiv1 (Pagină nouă: == Cerința == Se consideră o secvență de '''N''' numere naturale nenule.Determinați numărul de divizori pentru fiecare număr din secvența dată. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''nrdiv.in''' conține pe prima linie numărul natural N, care reprezintă numărul de valori din secvență. Pe următoarele '''N''' linii se află cele '''N''' numere naturale din secvență, câte un număr pe o linie. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe...)
  • 30 martie 2023 17:35 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3057 - Rabin Miller (Pagină nouă: == Cerința == Se dă un număr natural '''n'''. Să se afișeze '''DA''' dacă numărul este prim altfel se afișează '''NU'''. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''rabin-miller.in''' conține pe prima linie numărul '''n'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.", fișierul de ieșire '''rabin-miller.out''' va conține pe prima linie '''DA''' sau '''NU''' după caz. În cazul în care datele nu respectă...)
  • 30 martie 2023 17:06 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2543 - Pattern 2 (Pagină nouă: == Cerința == Se dă un număr natural '''n'''. Se construiește o matrice pătratică de dimensiune '''2^n-1''', după următoarele reguli: -elementul din mijlocul matricii este egal cu '''n''' -elementele de pe linia mediană și cele de pe coloana mediană (exceptând elementul din mijlocul matricii) sunt nule -folosind linia mediană și coloana mediană, se împarte matricea în alte 4 matrici care se generează similar, dar au dimensiunea '''2^(n-1)-1'''. Calculați...)
  • 30 martie 2023 13:00 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2777 - Bomboane 4 (Pagină nouă: == Cerința == Într-o cutie sunt n bomboane. Dacă se împart cele n bomboane în mod egal la un grup de p copii, rămân '''p-1''' bomboane. Dacă se împart cele n bomboane în mod egal la un grup de q copii, rămân '''q-1''' bomboane. Se dau '''p''' și '''q''', numere naturale. Aflați cel mai mic n, număr natural care satisface condițiile de mai sus. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''bomboane4.in''' conține pe prima linie numerele '''p''' și '''q'''. ==...)
  • 30 martie 2023 05:47 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2459 - Low Memory (Pagină nouă: == Cerința == Ajutaţi-l pe Bogdan să ducă la bun sfârşit sarcina primită de la tatăl său pentru a se putea întâlni cu Marcela, fata din vecini. == Date de intrare == Fișierul de intrare low_memory.in conține pe prima linie numărul n, iar pe a doua linie n numere naturale ordonate crescător. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.", fișierul de ieșire '''low_memory.out''' va conține pe prima linie num...)
  • 29 martie 2023 19:45 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2398 - Moka (Pagină nouă: == Cerința == Moca dorește să posteze pe Pbinfo '''a''' probleme de dificultate '''b'''. Durata postării celor '''a''' probleme de dificultate '''b''' este restul împărțirii lui '''a^b''' la '''1999999973'''. Ajutați-l pe Moca să calculeze durata postării celor '''a''' probleme de dificultate '''b'''. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''moka.in''' conține pe prima linie numerele '''a b''', cu semnificația din enunț. == Date de ieșire == Dacă datele su...)
  • 29 martie 2023 18:57 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2302 - Memory 009 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dau două șiruri de numere '''A''' și '''B'''.Calculati '''A ∩ B'''. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''memory009.in''' conține pe prima linie numerele '''n, m''' (lungimile celor două șiruri), iar pe a doua linie '''n''' numere naturale separate prin spații, iar pe a treia linie '''m''' numere naturale separate prin spații == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",fișierul de i...)
  • 28 martie 2023 16:20 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2612 - Fibo Suma Cifre (Pagină nouă: == Cerinţa == Numim suma cifrelor până la o cifră a unui număr '''X''', o valoare mai mică decât 10 obținută prin adunarea cifrelor numărului '''X''' și repetarea procedurii dacă suma obținută este mai mare decât 10, de această dată având drept X suma obținută la pasul precedent. Se dă un număr n reprezentând poziția unui număr '''Fn''' din șirul lui Fibonacci. Să se calculeze suma cifrelor până la o cifră a lui '''Fn'''. == Date de intrare == P...)
  • 28 martie 2023 16:05 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2241 - Inspectorat (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dau '''n''' perechi de numere naturale și pentru fiecare pereche '''(x,y)''' trebuie să se afle câte numere naturale nenule strict mai mici decât produsul '''x * y''' sunt prime cu '''x * y'''. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''n''', iar apoi n perechi de numere naturale '''x și y'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",programul va afișa pe ecran, pen...)
  • 28 martie 2023 15:30 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2969 - Cauta Fibo (Pagină nouă: == Cerinţa == Se citesc pe rând numere naturale nenule. Să se determine câte din numerele citite sunt termeni ai șirului lui Fibonacci. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''cautafibo.in''' conține numere naturale nenule, separate prin spații. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",fișierul de ieșire '''cautafibo.out''' va conține o singură valoare, reprezentând numărul termenilor Fibonacci ca...)
  • 28 martie 2023 15:10 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2827 - Sir 12 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se consideră un șir de cel mult '''10^6''' numere naturale distincte din intervalul '''[1,10^9]'''. Se cere să se determine cei mai mari doi termeni pari din șir care sunt precedați de doar trei termeni impari. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''sir12.in''' conține pe prima termenii șirului, separați prin câte un spațiu. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",Fișierul de ieșir...)
  • 24 martie 2023 19:21 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2326 - Campionat (Pagină nouă: == Cerinţa == La un campionat de șah participa '''n''' persoane. Știind că la fiecare rundă se fac grupe de câte '''2''' persoane, iar câștigătorul trece în runda următoare, aflați după câte runde se va află câștigătorul. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''n'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",programul va afișa pe ecran numărul de runde. În cazul în...)
  • 24 martie 2023 19:09 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 1965 - Sir 8 (Pagină nouă: == Cerinţa == Dându-se numărul natural '''n''', să se afle al n-lea termen al şirului '''1, 11, 21, 1211, 111221, 312211, 13112221,...''' == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''n'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",Programul va afișa al '''n'''-lea termen al șirului.. În cazul în care datele nu respectă restricțiile, se va afișa: "Datele nu corespund restricțiilor...)
  • 24 martie 2023 18:52 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2206 - Min Impar (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă un număr '''X'''. Să se afle cel mai mic număr '''Y ≥ X''' cu proprietatea că '''Y''' are doar cifre impare. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''X'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran: "Datele sunt introduse corect.",programul va afișa pe ecran numărul '''Y'''. În cazul în care datele nu respectă restricțiile, se va afișa: "Datele nu corespund restricțiilor impuse.". == R...)
  • 24 martie 2023 18:38 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2839 - Par Impar 1 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă un număr natural, '''n (n∈[2,5000])''', și un șir de '''2·n''' numere naturale din intervalul '''[0,5]'''. Se cere să se determine valoarea obținută însumând toate produsele de forma '''x·y'''', und '''x''' și '''y''' sunt numere de paritate diferită, '''x''' fiind printre primii '''n''' termeni ai șirului dat, iar '''y''' printre ultimii '''n''' termeni ai acestui șir. Dacă nu există niciun astfel de produs, valoarea cerută este nulă...) Etichetă: Editor vizual: Comutat
  • 24 martie 2023 14:41 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2809 - Crescator 1 (Pagină nouă: == Cerinţa == Scrieți un program care citește un șir de cel mult '''10^6''' numere naturale din intervalul '''[0,10^9 ]''' ordonate crescător și determină cel mai mic număr din șir care apare de un număr impar de ori. Dacă în șir nu se află o astfel de valoare, se afișează mesajul '''nu exista'''. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''crescator1.in''' conține cel mult '''10^6''' numere naturale din intervalul '''[0,10^9]''', ordonate crescător, separ...)
  • 24 martie 2023 14:16 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2796 - Secvente Neuniforme (Pagină nouă: == Cerinţa == Numim '''secvență neuniformă''' a unui șir de numere naturale un subșir al acestuia, format din termeni aflați pe poziții consecutive în șirul dat, cu proprietatea că oricare trei termeni aflați pe poziții consecutive sunt diferiți. Lungimea secvenței este egală cu numărul de termeni ai acesteia. Se dă un șir de cel mult '''10^6''' numere naturale din intervalul '''[0,9]''', în care există cel puțin trei termeni diferiți pe poziții conse...)
  • 24 martie 2023 13:48 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2806 - Secventa Para (Pagină nouă: == Cerinţa == Numim '''secvență pară''' într-un șir o succesiune de termeni ai șirului cu proprietatea că sunt numere pare și că se află pe poziții consecutive în șir; orice secvență are cel puțin doi termeni și este maximală în raport cu proprietatea precizată (dacă i se adaugă un alt termen, secvența își pierde această proprietate). Lungimea secvenței este egală cu numărul termenilor săi. Scrieți un program care citește un șir de cel mult...)
  • 23 martie 2023 20:41 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2818 - Inserare 2 (Pagină nouă: == Cerinţa == Numim '''inserare''' a unui șir ''A'' într-un șir ''B'' introducerea, între două elemente ale șirului ''B'', a tuturor elementelor lui ''A'', pe poziții consecutive, în ordinea în care apar în ''A''. Se dau două șiruri cu '''n''', respectiv '''m''' elemente numere întregi ordonate strict crescător, în care numerotarea elementelor începe de la '''1'''. Se cere să se afișeze poziția din al doilea șir începând de la care poate fi inserat pr...)
  • 23 martie 2023 20:15 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2840 - Secventa Uniforma (Pagină nouă: == Cerinţa == Numim '''secvență uniformă''' a unui șir de numere naturale un subșir al acestuia, format din termeni cu aceeași valoare, aflați pe poziții consecutive în șirul dat. Lungimea secvenței este egală cu numărul de termeni ai acesteia. Se dă un șir de cel puțin două și cel mult '''1000000''' de numere naturale din intervalul '''[0,10^9]'''. În șir există cel puțin doi termeni egali pe poziții consecutive. Se cere să se determine o secvență...)
  • 23 martie 2023 19:54 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2824 - Numere 25 (Pagină nouă: == Cerinţa == SSe dă un număr natural n și un șir de numere naturale din intervalul '''[1,n]''' ordonate crescător. Să se afișeze în ordine strict crescătoare toate numerele din intervalul '''[1,n]''' care nu se găsesc în șirul dat. Dacă nu există asemenea numere se afișează '''Nu exista'''. == Date de intrare == Fișierul de intrare '''numere25.in''' conține pe prima linie numărul '''n''', iar pe a doua linie șir de numere naturale din intervalul '''[1,n]...)
  • 23 martie 2023 18:35 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2834 - Sir 13 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă un șir de cel mult un milion de numere naturale din intervalul '''[0,10^9]''', separate prin câte un spațiu. Șirul are cel puțin doi termeni pari și cel puțin doi termeni impari. Se cere să se afișeze mesajul '''DA''' dacă șirul aflat în fișier are un subșir ordonat crescător, format din toți termenii pari ai săi, și un subșir ordonat descrescător, format din toți termenii impari ai săi. Dacă nu există două astfel de subșiruri,...)
  • 23 martie 2023 17:33 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 2845 - Wildfire 1 (Pagină nouă: == Cerinţa == Se consideră o pădure ce conține '''n•m''' copaci aranjați pe '''n''' linii și '''m''' coloane în care s-a produs un incendiu. Pădurarii cunosc coordonatele '''x''' și '''y''' ale copacului de la care a izbucnit focul și modalitatea prin care acesta se extinde. Astfel, dacă un copac se aprinde într-o anumită zi, în ziua următoare se vor aprind copacii vecini cu acesta pe linie sau coloană care nu sunt încă afectați de incendiu. Știind '''x'...)
  • 23 martie 2023 16:49 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3512 - Factorial Query (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dau '''n''' numere naturale. Să se calculeze produsul factorialelor acestora, modulo '''1.000.000.007''' == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''n''', iar apoi '''n''' numere naturale, separate prin spații. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran se va afișa: "Datele sunt introduse corect.", programul va afișa pe ecran produsul factorialelor celor n numere citite. În cazul în care datele nu re...)
  • 23 martie 2023 16:17 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3369 - Balanced Ternary (Pagină nouă: == Cerinţa == Reprezentarea unui număr natural în baza '''3''' echilibrată conține cifrele '''1 0 -1''' și se obține scriind numărul ca sumă de puteri ale lui '''3''', înmulțite cu '''-1, 1 sau 0'''. Pentru a evita confuziile, cifra egală cu '''-1''' se notează cu '''T''', astfel că cifrele din baza '''3''' echilibrată sunt '''1 0 T'''. Astfel, numărul 11 este egal cu '''3^2∗(1)+3^1∗(1)+3^0∗(−1)'''și se reprezintă în baza '''3''' echilibrată '''11T...)
  • 19 martie 2023 12:04 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3144 - Cifre Romane (Pagină nouă: == Cerinţa == Alexandru a învățat azi despre numerele romane și cum se scriu acestea. Fiind distras de ce spuneau colegii a ajuns acasă și a realizat că nu știe cum să transforme un număr din cifre arabe în cifre romane. Deoarece a doua zi are un test numai din acest capitol, vă roagă să îl ajutați la transformarea unui număr '''N''' dat, scris cu cifre arabe în cifre romane. == Date de intrare == Fișierul ''cifre_romane.in'' conține un număr natural N s...)
  • 19 martie 2023 11:54 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3859 - Cai (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dă '''N''', în câte moduri putem plasa '''2''' cai pe o tablă de șah de '''N''' pe '''N''' astfel încât să nu se atace? == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''N'''. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran se va afișa: "Datele sunt introduse corect.", programul va afișa pe ecran numărul '''X''', răspunsul la întrebarea din enunț. În cazul în care datele nu respectă restricțiile, se...)
  • 19 martie 2023 10:33 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 3815 - Poligon (Pagină nouă: == Cerinţa == Se dau '''n''' numere naturale. Aflati daca acestea pot fi laturile unui poligon cu '''n''' laturi. == Date de intrare == Programul citește de la tastatură numărul '''n''', iar apoi '''n''' numere naturale, separate prin spații. == Date de ieșire == Dacă datele sunt introduse corect, pe ecran se va afișa: "Datele sunt introduse corect.", Programul va afișa pe ecran mesajul ''DA'', daca numerele date pot fi laturile unui poligon,altfel se afiseaza mesa...)
  • 19 martie 2023 10:12 Sovago Rares-Andrei discuție contribuții a creat pagina 4046 - Parfum (Pagină nouă: == Cerinţa == Dorești să faci un parfum pentru care vei avea nevoie de '''X''' petale de flori. În grădina ta sunt '''N''' tipuri de flori, fiecare cu un anumit număr de petale, notat cu ''count[i]''. Odată la '''T''' zile, toate florile își vor scutura petalele, urmând ca tu să le colectezi. De asemenea, florile tale au fiecare câte o durată de viață exprimată în zile, notată cu ''days[i]''. Odată ce o floare moare, ea nu mai produce petale. Acum, te ești...)
(cele mai noi | cele mai vechi) Vezi (50 mai noi | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)