Toate jurnalele publice

De la Universitas MediaWiki

Afișare combinată a tuturor jurnalelor Universitas MediaWiki. Puteți limita vizualizarea selectând tipul jurnalului, numele de utilizator sau pagina afectată.

Jurnalele utilizatorului
  • 30 aprilie 2023 11:23 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 4079 - Ceas 1 (Pagină nouă: ==Enunt== Un atelier de fabricat ceasuri cu cuc are nevoie de plăcuțe cu numerele pentru orele pe care trebuie să le așeze pe discul ceasurilor. Aceste numere sunt realizate la o imprimantă. Din cauza unei erori imprimanta tipărește plăcuțe cu numere naturale, unele mai mari ca 12. Atelierul poate utiliza doar plăcuțe cu numere cuprinse ı̂ntre 0 și 12. Pentru a utiliza aceste numere este nevoie ca ele să fie tăiate ı̂ncepând din partea dreaptă ı̂n grupur...)
  • 30 aprilie 2023 11:20 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3769 - Iepuras 2 (Pagină nouă: ==Enunt== Pentru că îi plac cifrele, Skippie, iepurașul norocos, a stabilit cum se obține cifra de control a unui număr: se efectuează suma cifrelor sale, apoi suma cifrelor acestei sume, până când suma obținută este un număr format dintr-o singură cifră. Această ultimă cifră, spune Skippie, poartă numele de cifră de control. Skippie a ascuns în păadure n ouă roșii. Pe fiecare ou a pictat câte un număr natural nenul. Iar acum se întreabă care este s...)
  • 30 aprilie 2023 11:16 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3066 - Numere 27 (Pagină nouă: ==Enunt== Într-o zi, Ioana a scris toate numerele naturale de N cifre fiecare îndeplinind, simultan, condițiile: numărul format din primele două cifre este pătrat perfect; a treia cifră este obligatoriu număr prim; nu conține două cifre pare alăturate și nici două cifre impare alăturate. De exemplu, numerele de trei cifre, scrise de Ioana, sunt: 163, 165, 167, 252, 363, 365, 367, 492, 812. ==Cerința== Cunoscându-se numerele N și X, scrieți un program care d...)
  • 30 aprilie 2023 11:10 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2978 - Aur (Pagină nouă: ==Enunt== După ce au mers împreună prin lume, Păcală și Tândală au strâns o căruță plină de bănuți de aur, iar acum îi răstoarnă pe toți în curtea casei și îi împart în N grămezi. Păcală numără bănuții din fiecare grămadă și îi dictează lui Tândală N numere naturale pe care acesta trebuie să le scrie în ordine pe o tăbliță. După ore bune de muncă, Păcală constată că Tândală a scris pe un singur rând, în ordine, de la stâng...)
  • 30 aprilie 2023 11:06 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2940 - Cifra 4 (Pagină nouă: ==Cerința== Pentru reprezentarea numerelor s-a decis să nu se mai folosească cifra C. Astfel din șirul numerelor naturale se vor elimina toate numerele care conțin cifra C. Notăm noul șir cu S. 1) Să se determine al N-lea număr din șirul S. 2) Se dau Y și Z, două numere naturale din șirul S. Să se determine numărul de numere naturale eliminate dintre Y și Z. ==Date de intrare== Fișierul de intrare cifra4.in conține pe primul rând numărul T reprezentând t...)
  • 30 aprilie 2023 11:01 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2099 - Unu Patru (Pagină nouă: ==Enunt== Fiind dat un număr natural, efectuând suma pătratelor cifrelor numărului dat, apoi repetând însumarea pătratelor cifrelor pentru numerele obţinute ca rezultat, la un moment dat se obţine una dintre valorile 1 sau 4. De exemplu, pentru numărul natural 89, se obţin, pe rând, valorile 145, 42, 20, 4 iar pentru numărul natural 86, valorile rezultate sunt 100, 1. ==Cerința== Dat un set de numere naturale, să se determine pentru fiecare dintre ele, număru...)
  • 30 aprilie 2023 10:58 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2096 - XYZ (Pagină nouă: ==Enunt== Un număr natural se numeşte “număr xyz” dacă are x cifre, prima cifră a sa este egală cu y şi următoarele cifre sunt egale cu z. ==Cerința== Scrieţi un program care să determine “numărul xyz” pentru x y z numere naturale date. ==Date de intrare== Fişierul de intrare xyz.in are pe prima sa linie 3 numere naturale x y z separate prin spatii. ==Date de ieșire== Fişierul de ieşire xyz.out va conţine, pe prima linie, “numărul xyz” determi...)
  • 30 aprilie 2023 10:56 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2130 - Robot 4 (Pagină nouă: ==Enunt== Vlad a inventat un nou joc. Jocul conţine N standuri aşezate în linie dreaptă. Fiecare stand are o etichetă pe care este scris un număr natural. Eticheta este considerată corectă dacă numărul îndeplineşte următoarele două condiţii: conține atât cifre pare, cât și cifre impare; începe cu cifrele impare așezate în ordine crescătoare, urmate de cifrele pare în ordine descrescătoare. De exemplu, eticheta 137860 este corectă, dar etichetele 2354...)
  • 30 aprilie 2023 10:50 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1482 - Numar 4 (Pagină nouă: ==Enunt== Ionel i-a dat numărul său de telefon N lui Vasile, dar a greșit exact o cifră de pe o anumită poziție. Se cunoaște că pe acea poziție cifra corectă este o cifra pară. ==Cerința== Determinați numărul minim NR de numere de telefon pe care trebuie să le încerce Vasile astfel încât printre ele să se afle cu siguranță numărul corect de telefon al lui Ionel. ==Date de intrare== Fișierul de intrare numar4.in conține pe prima linie numărul N greș...)
  • 30 aprilie 2023 10:48 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0623 - Numere 3 (Pagină nouă: ==Enunt== Având o pasiune pentru numere, Răzvan a inventat un nou joc pentru două persoane. Regulile jocului sunt simple: se aleg trei numere naturale a, b şi c astfel încât a<b<c. La fiecare pas, primul jucător adună la a suma cifrelor lui a, iar cel de-al doilea jucător scade din c suma cifrelor lui c, la pasul următor fiind luate în considerare noile valori obţinute pentru a şi c. Jocul se termină când, la un anumit pas, a devine mai mare sau egal decât b,...)
  • 30 aprilie 2023 10:44 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0140 - Putere (Pagină nouă: ==Cerinţă== Scrieţi un program, care pentru două numere naturale date m şi n determină: a) puterea p definită în enunţ; b) suma s definită în enunţ. ==Date de intrare== Fişierul de intrare putere.in conţine pe prima linie numerele m şi n, separate între ele printr-un spaţiu. ==Date de ieşire== Fişierul de ieşire putere.out va conţine, pe prima linie p şi pe a doua linie s. ==Restricţii şi precizări== 0 <m,n< 2000000001 Toate cifrele lui n sunt nen...)
  • 30 aprilie 2023 10:15 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3927 - Cmm nr (Pagină nouă: ==Cerința== Se dă un număr natural n. Să se determine numărul maxim care se poate obține din n eliminând exact o cifră. Cifrele rămase nu-și pot schimba ordinea. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul maxim m obținut din n prin eliminarea unei singure cifre. ==Restricții și precizări== 10 ≤ n ≤ 1.000.000.000.000 ==Exemplul 1:== Intrare 4182 Ieșire 482 ==Exemplul 2:==...)
  • 30 aprilie 2023 10:11 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2687 - Ultima Cifra - Prima Cifra (Pagină nouă: ==Cerința== Se citesc n numere naturale, să se pe afișeze pe câte o linie, fiecare pereche de numere consecutive care au ultima cifră egală cu prima cifra a numărului urmator. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n, iar apoi n numere naturale, separate prin spații. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul câte o pereche de astfel de numere pe câte o linie conform cerinței. ==Restricții și precizări== 1 ≤ n ≤ 10...)
  • 30 aprilie 2023 10:03 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1613 - Numere 15 (Pagină nouă: ==Cerința== Se citește un număr natural nenul n. Numărul n1 este format doar din cifrele pare ale lui n. Numărul n2 este format doar din cifrele impare ale lui n. Calculați valoarea absolută a diferenței lor. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul d, reprezentând valoarea absolută a diferenței dintre n1 și n2. ==Restricții și precizări== 10 ≤ n < 1.000.000.000 numărul n...)
  • 30 aprilie 2023 09:57 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0121 - Cifra Maxima 2 (Pagină nouă: ==Cerinţă== Se citeşte de la tastatură un număr natural. Să se determine cea mai mare cifră care apare în scrierea acestuia şi numărul de apariţii ale ei. ==Date de intrare== Programul va citi de la tastatură un număr natural. ==Date de ieşire== Programul va afişa pe ecran cea mai mare cifră a numărului citit şi numărul de apariţii ale ei, separate printr-un spaţiu. ==Restricţii şi precizări== numărul citit va fi mai mic decât 2.000.000.000 ==Exem...)
  • 27 aprilie 2023 18:37 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1045 - Imprimanta (Pagină nouă: ==Enunt== Cif-Oji6 este o imprimantă matriceală numită şi imprimantă cu ace, deoarece tipărirea se realizează prin impactul acelor capului de imprimare pe o bandă cu tuş. Acele sunt aranjate într-o grilă dreptunghiulară formată din 5 rânduri de ace, pe fiecare rând aflându-se la distanţe egale câte 3 ace, aşa cum se observă în figura alăturată. Prin acţionarea diferitelor combinaţii de ace din grilă, se defineşte forma fiecărei cifre ce permite tip...)
  • 27 aprilie 2023 18:35 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1053 - Cladiri (Pagină nouă: ==Enunt== Având mai multe cuburi la dispoziţie, Crina şi Rareş au hotărât să construiască clădiri prin alipirea a două sau mai multor turnuri. Turnurile au fost obţinute prin aşezarea cuburilor unul peste celălalt. Înălţimea unui turn este dată de numărul de cuburi din care este format. Clădirile construite au fost aşezate în linie, una lângă alta formând astfel o stradă, pe care cei doi copii se vor plimba. Pentru numerotarea clădirilor Crina şi Ra...)
  • 27 aprilie 2023 18:32 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1052 - Chibrituri (Pagină nouă: ==Enunt== Lui Gigel, elev în clasa a V-a, îi place grozav de tare să se joace cu cifrele, cu numerele şi creează tot felul de probleme pe care apoi încearcă să le rezolve. Acum se joacă cu o cutie de chibrituri şi formează cu ele cifre. Apoi privirea i-a căzut pe cadranul unui ceas electronic şi a văzut că cifrele sunt formate din segmente orizontale şi verticale şi a început să formeze cu chibriturile cifrele care indică ora (vezi figura). Şi imediat şi...)
  • 27 aprilie 2023 18:29 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1353 - Aparitii Cifra (Pagină nouă: ==Cerința== Determinaţi numărul de apariţii a unei cifre c în reprezentarea tuturor numerelor mai mici sau egale cu un n dat. ==Date de intrare== Pe prima linie a fişierului aparitiicifra.in se află numerele n şi c separate prin spaţii. ==Date de ieșire== Pe prima linie a fişierului aparitiicifra.out se scrie numărul de apariţii a cifrei c în reprezentarea tuturor numerelor mai mici sau egale cu n. ==Restricții și precizări== 0 < n < 2.000.000.000 0 < c <...)
  • 27 aprilie 2023 18:26 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0958 - Povesti (Pagină nouă: ==Enunt== Rareș și Didi au primit în dar o carte rară de povești, cu N+1 pagini numerotate cu numerele distincte: 0, 1, 2, 3,…, N. De ce rară? Din două motive: Este necesar un cifru pentru a deschide cartea. Acest cifru este un număr C egal cu numărul de cifre folosite pentru numerotarea celor N+1 pagini ale cărții. În carte există o pagină magică. Dacă este descoperită, atunci toate poveștile din carte vor fi înlocuite instantaneu cu altele necunoscute....)
  • 27 aprilie 2023 18:20 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0803 - Nr Sufix (Pagină nouă: ==Cerința== Se dă un număr natural x și un șir de numere naturale. Să se determine ultimul număr din șir care îl care ca sufix pe x. ==Date de intrare== Fișierul de intrare nrsufix.in conține pe prima linie numărul x, iar pe următoarele linii numerele din șir. ==Date de ieșire== Fișierul de ieșire nrsufix.out va conține pe prima linie ultimul număr din șir care îl care ca sufix pe x. Dacă în șir nu există nici un astfel de număr, se va afișa nu ex...)
  • 27 aprilie 2023 18:17 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1410 - Numere 12 (Pagină nouă: ==Cerința== Se citesc perechi de numere naturale până la citirea a două valori nule. Să se determine câte dintre perechile X Y au proprietatea că prin concatenarea lui X cu Y sau a lui Y cu X să se obțină un palindrom. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură perechi de numere naturale. Citirea se încheie la introducerea a două valori nule. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul C, reprezentând valoarea cerută. ==Restricții...)
  • 27 aprilie 2023 18:15 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0465 - Ogl PP (Pagină nouă: =Cerinţa== Se dau 2 numere naturale a b, a < b. Determinați câte numere din intervalul [a,b] sunt pătrate perfecte și au proprietatea că oglinditul lor este pătrat perfect. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numerele a b. ==Date de ieşire== Programul afișează pe ecran numărul C, reprezentând valoarea căutată. ==Restricţii şi precizări== 1 ≤ a < b ≤ 1.000.000.000 ==Exemplu:== Intrare 100 500 Ieșire 7 ==Explicație== Numerele sunt...)
  • 27 aprilie 2023 18:12 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2870 - Magie (Pagină nouă: ==Enunt== În regatul de gheață Olaf este renumit pentru spectacolele sale de magie. La o reprezentaţie de magie, Olaf invită pe scenă N persoane. Fiecare persoană îi şopteşte lui Olaf la ureche anul nașterii şi el calculează vârsta fiecărei persoane ca fiind diferența dintre 2017 și anul nașterii acesteia. Printr-o magie, Olaf face să apară pe scenă, câte un om de zăpadă pentru fiecare copil de 12 ani care se află printre cele N persoane. Olaf asoci...)
  • 27 aprilie 2023 18:07 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1925 - Numar 9 (Pagină nouă: ==Cerința== Se dau două numere naturale S şi K. Să se afle cel mai mic număr natural A care are suma cifrelor egală cu S, precum şi restul împărţirii lui A la K. ==Date de intrare== Fișierul de intrare numar9.in conține pe prima linie numerele naturale S şi K. ==Date de ieșire== Fișierul de ieșire numar9.out va conține pe prima linie numărul A, iar pe a doua linie restul împărţirii lui A la K. ==Restricții și precizări== 1 ≤ S ≤ 20.000.000 1 ≤...)
  • 27 aprilie 2023 18:05 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0365 - Cifre Comune (Pagină nouă: ==Cerinţa== Se citesc două numere naturale n și m. Să se decidă dacă cele două numere au cel puțin o cifră comună. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numerele n și m. ==Date de ieşire== Programul afișează pe ecran mesajul DA, dacă cele două numere au cel puțin o cifră comună, respectiv NU în caz contrar. ==Restricţii şi precizări== 1 ≤ n, m ≤ 1.000.000.000 ==Exemplu:== Date de intrare 173954 889205 Date de ieșire DA ==Solu...)
  • 27 aprilie 2023 18:02 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2290 - Oglindite (Pagină nouă: ==Cerința== Se dau n numere naturale. Afișați numărul pentru care diferența în valoare absolută dintre el și oglinditul său este minimă. Dacă există mai multe asemenea numere, afișați-l pe cel mai mic. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n, iar apoi n numere naturale. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul determinat x. ==Restricții și precizări== 1 ≤ n ≤ 1000 cele n numere citite vor fi mai mici decât 1...)
  • 27 aprilie 2023 18:00 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0363 - Sum Cif 2 (Pagină nouă: ==Cerinţa== Se citește un număr natural n. Să se determine suma cifrelor aflate pe poziții impare. Numărarea pozițiilor în numărul dat se face începând de la prima cifră. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n ==Date de ieşire== Programul afișează pe ecran numărul S, reprezentând suma cerută. ==Restricţii şi precizări== 1 ≤ n ≤ 1.000.000.000 ==Exemplu:== Date de intrare 9712654 Date de ieșire 20 ==Explicație== S-au a...)
  • 27 aprilie 2023 17:53 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0944 - Rest (Pagină nouă: ==Cerința== Se dă n un număr natural. Aflați restul maxim care se poate obține dacă împărțim numărul n la orice număr care se obține prin eliminarea unei cifre ale sale. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul r, reprezentând restul maxim cerut. ==Restricții și precizări== 10 ≤ n ≤ 2.000.000.000 dacă prin eliminarea unei cifre se obține numărul 0, atunci n nu se va...)
  • 27 aprilie 2023 17:43 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina Discuție:3927 - Cmm nr (Pagină nouă: ==Cerința== Se dă un număr natural n. Să se determine numărul maxim care se poate obține din n eliminând exact o cifră. Cifrele rămase nu-și pot schimba ordinea. ==Date de intrare== Programul citește de la tastatură numărul n. ==Date de ieșire== Programul va afișa pe ecran numărul maxim m obținut din n prin eliminarea unei singure cifre. ==Restricții și precizări== 10 ≤ n ≤ 1.000.000.000.000 ==Exemplul 1:== Intrare 4182 Ieșire 482 ==Exemplul 2:==...)
  • 2 aprilie 2023 11:28 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0442 - Jumatate (Pagină nouă: = Cerinţa = Se citește un număr natural <code>n</code>. Acest număr se “împarte” în alte două numere <code>a</code> și <code>b</code>, astfel: <code>a</code> este format din cifrele din prima jumătate a lui <code>n</code>, <code>b</code> este format din cifrele din a doua jumătate a lui <code>n</code>. Dacă <code>n</code> are număr impar de cifre, cifra din mijloc se ignoră. De exemplu, dacă <code>n=9183792</code>, atunci <code>a=918</code>, iar <code>b=792<...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:27 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2662 - Construire Numar Cu Cifrele Maxime (Pagină nouă: = Cerința = Se dau <code>n</code> numere naturale. Se construiește o valoare selectând de la fiecare număr cifra maximă. Determinați pătratul acestei valori. = Date de intrare = Programul citește de la tastatură numărul <code>n</code>, iar apoi <code>n</code> numere naturale, separate prin spații. = Date de ieșire = Programul va afișa pe ecran valoarea cerută. = Restricții și precizări = * <code>2 ≤ n ≤ 9</code> * cele <code>n</code> numere citite vo...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:25 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2289 - Par Impar (Pagină nouă: = Cerința = Pentru un număr natural dat <code>n</code>, numim ParImpar următoarea operație: * dacă <code>n</code> este par, rezultatul este numărul scris cu cifrele pare ale lui <code>n</code> – de exemplu, pentru <code>410722</code> rezultatul este <code>4022</code>; * dacă <code>n</code> este impar, rezultatul este numărul scris cu cifrele impare ale lui <code>n</code> – de exemplu, pentru <code>357103</code> rezultatul este <code>35713</code>. Se citesc dou...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:23 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 4018 - Mos Craciun 3 (Pagină nouă: Enunt Cunoscutul programator Văndămel are la dispoziție o matrice binară cu <code>n</code> linii (numerotate de la <code>1</code> la <code>n</code>) și <code>m</code> coloane (numerotate de la <code>1</code> la <code>m</code>). Văndămel poate efectua, de câte ori e posibil, următoarea operație: alege două poziții vecine pe linie sau pe coloană și care conțin ambele valoarea <code>1</code> și le transformă în <code>0</code>. De exemplu, în matricea: <code>...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:21 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 2903 - Smartphone 1 (Pagină nouă: = Cerința = Toată lumea cunoaște modelul de deblocare a telefoanelor sub formă de o tablou cu <code>3</code> linii și <code>3</code> coloane. Se pot trasa diferite modele de deblocare, dintr-un punct putând merge la oricare vecin al lui. (Sunt maximum <code>8</code> vecini de exemplu pentru punctul din mijloc și <code>3</code> vecini pentru un punct din colț). Dacă numerotăm punctele ca mai sus, fiecărui model de deblocare îi corespunde un număr cu cifrele de l...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:19 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3246 - Echilibrat ab (Pagină nouă: = Cerința = Se dau două numere naturale <code>a</code> și <code>b</code>. Calculați suma numerelor echilibrate din intervalul <code>[a,b]</code>. Un număr este echilibrat dacă are număr par de cifre si are numărul de cifre pare egal cu numărul de cifre impare. De exemplu <code>3427</code> este echilibrat, iar <code>2333</code> nu este. = Date de intrare = Programul citește de la tastatură numerele <code>a</code> și <code>b</code>. = Date de ieșire = Programul...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:15 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 1420 - Happy New Year (Pagină nouă: = Cerința = Se dau <code>n</code> numere naturale divizibile cu <code>9</code>. Aceste numere se scriu unul lângă altul astfel încât să formeze un singur număr. Se calculează suma cifrelor numărului obţinut, apoi suma cifrelor sumei anterioare şi se continuă procedeul până se obţine ca rezultat un număr format dintr-o singură cifră. Cifra obţinută se înmulţeşte cu <code>7</code> şi se obţine un număr <code>m</code>. Se cere aflarea celui de-al <code...) Etichetă: Editare vizuală
  • 2 aprilie 2023 11:09 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3079 - Numere a - b (Pagină nouă: = Cerința = Se citesc două numere naturale <code>a</code> şi <code>b</code>, care au acelaşi număr de cifre. Scrieți un program pentru a construi şi afişa un număr natural <code>c</code> cu proprietatea că fiecare cifră a acestuia este partea întreagă a mediei aritmetice a cifrelor situate in aceleaşi poziţii in numerele <code>a</code> şi <code>b</code>. = Date de intrare = Programul citește de la tastatură numerele <code>a</code> și <code>b</code>, separ...) Etichetă: Editare vizuală
  • 1 aprilie 2023 13:17 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0118 - Cifre 2 (Pagină nouă: ==Cerinţă== Să se scrie un program care să determine suma primelor două cifre ale unui număr natural citit de la tastatură. ==Date de intrare== Programul va citi de la tastatură un număr natural. ==Date de ieşire== Programul va afişa pe ecran valoarea cerută. ==Restricţii şi precizări== numărul citit va fi mai mic decât 2.000.000.000 şi mai mare decât 9 ==Exemplu== ;Intrare :57015 ;Ieşire :12 ==Rezolvare==)
  • 1 aprilie 2023 12:59 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3303 - Nr Curat (Pagină nouă: ==Cerința== Se dau cel mult 1000 numere naturale mai mici decât 100.000.000. Să se stabilească despre fiecare număr dacă este sau nu curat. ==Date de intrare== Fișierul de intrare nrcurat.in conține pe prima linie cel mult 1000 numere naturale mai mici decât 100.000.000, separate prin spații. ==Date de ieșire== Fișierul de ieșire nrcurat.out va conține pe prima linie pentru fiecare număr x din fișierul de intrare valoarea 1 dacă x este curat sau 0 în caz c...)
  • 1 aprilie 2023 11:48 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0107 - Aparitii (Rezolvare)
  • 1 aprilie 2023 11:43 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 0942 - Cifre 23 (Pagină nouă: n = input("Introduceți numărul: ") numar_aparitii = [0, 0] # lista care va contoriza de cate ori apare cifra 2 si cifra 3 # parcurgem cifrele numarului si contorizam for cifra in n: if cifra == '2': numar_aparitii[0] += 1 elif cifra == '3': numar_aparitii[1] += 1 # determinam cifra care apare de cele mai multe ori if numar_aparitii[0] > numar_aparitii[1]: print("2") elif numar_aparitii[1] > numar_aparitii[0]: print("3") else: print("2 3"))
  • 1 aprilie 2023 11:40 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 4315 - Cifre 17 (Pagină nouă: n = int(input("Introduceți numărul: ")) # Extragem a doua cifră a numărului numar_cifre = len(str(n)) a_doua_cifra = n // (10 ** (numar_cifre - 2)) % 10 # Inițializăm variabila count count = 0 # Iterăm prin fiecare cifră și comparăm cu a_doua_cifra for cifra in str(n): if int(cifra) > a_doua_cifra: count += 1 # Afișăm valoarea lui count print("Numărul de cifre mai mari decât a doua cifră este:", count))
  • 1 aprilie 2023 11:36 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 4314 - Cifre 16 (Pagină nouă: n = int(input("Introduceți numărul: ")) # Extragem prima cifră a numărului numar_cifre = len(str(n)) prima_cifra = n // (10 ** (numar_cifre - 1)) # Inițializăm variabila count count = 0 # Iterăm prin fiecare cifră și comparăm cu prima_cifra for cifra in str(n): if int(cifra) < prima_cifra: count += 1 # Afișăm valoarea lui count print("Numărul de cifre mai mici decât prima cifră este:", count))
  • 1 aprilie 2023 11:33 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3620 - Cmmk (Pagină nouă: n = int(input("Introduceți numărul n: ")) k = int(input("Introduceți cifra k: ")) # Convertim numărul n într-un șir de caractere n_str = str(n) # Verificăm fiecare cifră din șir for cifra in n_str: if int(cifra) > k: print("NU") break # Dacă am iterat prin toate cifrele și nu am găsit nicio cifră mai mare decât k, afișăm "DA" else: print("DA"))
  • 1 aprilie 2023 11:30 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 3905 - Suma Perm n9 (Pagină nouă: n = int(input("Introduceți un număr cu cifre distincte: ")) suma = 0 lungime_n = len(str(n)) permutari = set(itertools.permutations(str(n), lungime_n)) for permutare in permutari: numar = int("".join(permutare)) suma += numar print("Suma tuturor numerelor obținute prin rearanjarea cifrelor lui", n, "este:", suma))
  • 1 aprilie 2023 11:26 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 4225 - Ad Cif (Pagină nouă: n = int(input()) s = 0 max_dreapta = -1 while n > 0: cifra = n % 10 if cifra > max_dreapta: s += cifra max_dreapta = cifra n //= 10 print(s))
  • 1 aprilie 2023 11:24 Pop Giulia discuție contribuții a creat pagina 4231 - Mingx (Pagină nouă: n = int(input("Introduceți un număr natural nenul: ")) x = int(input("Introduceți o cifră: ")) cifra_minima = float('inf') am_gasit_cifra = False while n > 0: cifra = n % 10 if cifra > x and cifra < cifra_minima: cifra_minima = cifra am_gasit_cifra = True n //= 10 if am_gasit_cifra: print("Cifra minimă strict mai mare decât", x, "este:", cifra_minima) else: print("-1"))
  • 15 martie 2023 12:17 Contul de utilizator Pop Giulia discuție contribuții a fost creat