0914 - Half Sort 1

De la Universitas MediaWiki
Versiunea din 26 aprilie 2023 13:28, autor: Carla Chereji (discuție | contribuții) (Pagină nouă: <nowiki>== Cerință ==</nowiki> Se dă un vector cu n elemente numere întregi, n fiind număr par. Să se ordoneze crescător elementele din prima jumătate a vectorului și descrescător elementele din a doua jumătate. Se vor defini și apela următoarele subprograme: * citire, care citește valoarea lui n și cele n elemente ale tabloului * afisare, care afișează elementele tabloului, separate prin exact un spațiu * sortare, care ordonează elemente...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)

== Cerință ==

Se dă un vector cu n elemente numere întregi, n fiind număr par. Să se ordoneze crescător elementele din prima jumătate a vectorului și descrescător elementele din a doua jumătate.

Se vor defini și apela următoarele subprograme:

  • citire, care citește valoarea lui n și cele n elemente ale tabloului
  • afisare, care afișează elementele tabloului, separate prin exact un spațiu
  • sortare, care ordonează elementele vectorului cuprinse între doi indici transmiși ca parametru. Criteriul de ordonare (crescător/descrescător) va fi transmis ca parametru.

== Date de intrare ==

Fişierul de intrare halfsort1.in conţine pe prima linie numărul n si pe a doua linie n numere întregi separate prin spaţii.

== Date de ieșire ==

Fişierul de ieşire halfsort1.out va conţine pe prima linie cele n elemente ale vectorului, ordonate conform cerinței, separate printr-un spațiu.

== Restricții de precizări ==

*1 ⩽ n ⩽ 1000

*valoarea absolută a numerelor de pe a doua linie a fişierului de intrare va fi mai mică decât 1.000.000.00


== Exemplul 1==

; Intrare

: 6

: 8 2  9 4 5 7

; Ieșire

: Datele introduse corespund restricțiilor impuse.

: 2 8 9 7 5 4

<br>