27429: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 23: | Line 23: | ||
</math> | </math> | ||
Din <math>\det(AB + 2BA) = f(-1) = \det(2AB + BA) + 2\alpha</math>, obținem | Din <math>\det(AB + 2BA) = f(-1) = \det(2AB + BA) + 2\alpha</math>, obținem <math> | ||
<math> | \det(AB + 2BA) - \det(2AB + BA) = 2\alpha | ||
\det(AB + 2BA) - \det(2AB + BA) = 2\alpha | </math>. | ||
</math> | |||
Din | Din |
Revision as of 14:39, 23 January 2025
27429 (Radu Pop și Vasile Ienutaș, Baia Mare)
Fie cu proprietatea că . Să se arate că
Soluție
Avem
Fie . Avem
Cum , rezultă . Din , rezultă . Obținem
Din , obținem .
Din